Jeg gad virkelig ikke lave aftensmad forleden dag, men jeg var sulten og gad jo heller ikke spise junk! What’s a girl to do? Well, jeg kogte grøntsagssuppe og helt ærligt … det smagte bare imponerende godt! Prøv, prøv 🙂
Først koges knoldselleri, butternut, løg, hvidløg, bouillonterning og gulerødder knapt møre. Løg og hvidløg splatter ud og koger helt igennem, men det betyder ikke noget. Tilsæt de mange blomkålsbuketter og kog indtil det hele er mørt. Si det meste af vandet fra og hæld grøntsagerne + en smule kogevand i en blender. Måske af flere omgange. Hæld den forholdsvis tyktflydende suppe tilbage i gryden og tilsæt nu fløde, kokosmælk, kokosfløde og den mængde vand du finder nødvendig. Smag til med krydderierne imens du varmer suppen godt igennem.
Jeg pyntede med et par klatter cremefraice, men det smagte faktisk bedst uden!
1/2 lille knoldselleri, skrællet og skåret i grove tern.
1/4 butternut, skrællet og skåret i grove tern.
1 løg, skrællet og skåret i både.
2 fed hvidløg, skrællet og halveret.
1 urtebouillon terning, smuldres.
3 store gulerødder, skrælles og skæres i mindre bidder.
1 helt broccolihoved, skylles og plukkes i mindre buketter.
salt og peber
cayennepulver
karrypulver
chilipulver
postevand
2 dl. fløde
1 dåse kokosmælk (det flydende)
2 spsk kokosfløde (det cremede i dåsen)