Lisbeth.B

  • Home
  • iHerb Rabat Kode
  • QR Kode
  • Links
  • Nytteviden
    • Tandpleje
    • Glykæmisk index
    • Gårdbutiklisten
    • Forskelsbehandling
    • Mærkning
  • DIY
    • Smykker
    • Hæklede handsker
    • Filtblomster
    • Zendoodles
    • Vævede blomster
    • Lommegavekort
    • Træ-gavemærkater
    • Malerier
    • Pølsebakkekunst
    • Valkede uldpunge
  • Foto
    • Abstrakte foto
    • The Hundred Days Summer Tour
    • The Hundred Days Town Tour

Glykæmisk index

Grøn zone i glykæmisk indeks:
Hvis en fødevare scorer 55 eller mindre på glykæmisk indeks, giver den et naturligt og stabilt blodsukkerniveau.

Gul zone i glykæmisk indeks:
Hvis en fødevare scorer mellem 56 – 69 på glykæmisk indeks, giver den et unaturligt og lidt for højt blodsukkerniveau.

Rød zone i glykæmisk indeks:
Hvis en fødevare scorer 70 og derover på glykæmisk indeks, giver den et meget unaturligt og alt for højt blodsukkerniveau.

Der kan læses meget mere om GI lige her

Og endnu mere her

Fødevare (100 g) Glykæmisk Indeks (70+)
KARTOFLER (varmebehandlet)
alle slags: bagte kartofler, kartoffelmos, kogte kartofler, pomfritter,   stegte kartofler osv.
ca. 85-95
HONNING ca. 85
MAJSPRODUKTER
alle slags: corn flakes, majschips, popcorn osv.
ca. 85
RISPRODUKTER
alle slags: puffede ris, riskager, rismel, rismælk osv.
ca. 85
RODFRUGTER (varmebehandlet)
alle slags: bagte/kogte gulerødder, pastinakker, persillerod, rødbeder osv.
ca. 85
MORGENMADSPRODUKTER (søde)
alle slags: cheerios, coco pops, corn flakes, guldkorn, rice crispies osv.
ca. 75-85
MELONER
alle slags: cantaloupe melon, honningmelon, vandmelon osv.
ca. 70-75
HVIDE NUDLER (kogte) ca. 70
HVIDE RIS (kogte) ca. 70
HVIDT BRØD
alle slags: burgerboller, franskbrød, pølsebrød, rundstykker, toastbrød osv.
ca. 70
HVIDT SUKKER ca. 70
KAGER
alle slags: chokoladekage, citronkage, mazarinkage, småkager, wienerbrød osv.
ca. 70
LYS CHOKOLADE
alle slags: chokoladebarer, lys   pålægschokolade, mælkechokolade osv.
ca. 70
MARMELADE ca. 70
SLIK
alle slags: bolcher, skumfiduser, vingummi osv.
ca. 70
SODAVAND
alle slags: appelsinvand, citronvand, cola, sportsvand osv.
ca. 70
Fødevare (100 g) Glykæmisk Indeks (56 – 69)
FULDKORNSHVEDEBRØD ca. 65
ROSINER ca. 65
RODFRUGTER (rå)
alle slags: gulerødder, pastinakker, persillerod, rødbeder, yams osv.
ca. 55-65
SYDLANDSKE FRUGTER
(ekskl. citrusfrugter & meloner)
alle slags: abrikos, ananas, banan, fersken, kiwi, mango osv.
ca. 55-65
HVID PASTA (kogt) ca. 60
Fødevare (100 g) Glykæmisk indeks (55-)
FULDKORNSRIS (kogte)
alle slags: brune ris, vilde ris osv.
ca. 45-55
FULDKORNSPASTA (kogte) ca. 45-55
HAVREGRYN ca. 50
KARTOFFELCHIPS ca. 50
CITRUSFRUGTER
alle slags: appelsin, citron, grapefrugt, limefrugt osv.
ca. 45
JUICE (uden tilsat sukker)
alle slags: appelsinjuice, gulerodsjuice, tomatjuice, æblejuice osv.
ca. 40-50
BÆR
alle slags: blåbær, brombær, hindbær, jordbær, kirsebær, stikkelsbær osv.
ca. 40
RUGBRØD ca. 35
BÆLGFRUGTER (rå)
alle slags: grønne bønner, kidneybønner, linser, mungbønner, peanuts, sojabønner,   ærter osv.
ca. 30-40
NORDISKE FRUGTER
alle slags: blommer, pære, æble osv.
ca. 30-40
FLØDE
alle slags: kaffefløde, madlavningsfløde, piskefløde osv.
ca. 30
MÆLK
alle slags: gedemælk, letmælk, minimælk, rå mælk, skummetmælk, sødmælk osv.
ca. 30
OST (fast)
alle slags: cheddar, havarti, mozzarella, parmesan osv.
ca. 30
SOJAMÆLK ca. 30
YOGHURT (naturel) ca. 30
MØRK CHOKOLADE (min. 70% kakao) ca. 25
NØDDER
alle slags: hasselnødder, macadamianødder, mandler, pecannødder, valnødder   osv.
ca. 25
GRØNTSAGER
(ekskl. rodfrugter & bælgfrugter)
alle slags: agurk, blomkål, broccoli, grønkål, hvidløg, løg, peberfrugt,   salat, spinat, squash, tomat osv.
ca. 10-20
FISK
alle slags: laks, makrel, rødspætte, sej, sild, skrubbe, torsk, tun osv.
0
FJERKRÆ
alle slags: and, gås, hane, høne, kalkun, kylling osv.
0
KØD
alle slags: fårekød, hestekød, kalvekød, lammekød, oksekød, svinekød osv.
0
OLIER
alle slags: hørfrøolie, kokosolie, majsolie, olivenolie, rapsolie   solsikkeolie osv.
0
SKALDYR
alle slags: jomfruhummer, krabbe, krebs, muslinger, rejer, østers osv.
0
SMØR 0
VIN
alle slags: hvidvin, rødvin osv.
0
ÆG
alle slags: andeæg, gåseæg, hønseæg, strudseæg osv.
0

Skriv en kommentar Annuller svar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.

Seneste indlæg

  • Ovnstegt Kylling
  • Tid til ribs
  • Bagte avocadoæg
  • Minifiberbrød
  • Chia-crackers

Seneste kommentarer

  • Henriette til Baileytrøffelkugler
  • Henriette til Grønkålsdrik
  • Jane til Grønkålsdrik
  • Jane til Glutenfrie morgenstykker
  • frk. sveske til Syre/base

Kategorier

Administration

  • Log ind
  • Indlæg-RSS
  • Kommentar-RSS
  • WordPress.org
CyberChimps

CyberChimps

© Lisbeth.B