Jeg køber aldrig rødbeder! Sådan har jeg indtil flere særheder, men det her er i hvert fald én af dem. Til gengæld, laver jeg dem meget gerne selv. Jeg har tidligere eksperimenteret med at tilsætte forskellige smagsvarianter så som nellike, peberrod og ingefær … men er for længst vendt tilbage til … sukker og eddike! Absolut intet andet! Sådan kan jeg nemlig bedst lide dem. Stærke, men dejligt søde.
Det er så nemt at sylte rødbeder og har man først smagt de hjemmelavede, så bliver man sgu helt afhængig. Under hele min opvækst blev mine smagsløg forkælet med mors hjemmelavede lækkerier og det har nok betydet, at jeg er blevet en smule kræsen omkring kvalitet!
Kog rødbederne, lav en lage af eddike og sukker, smut og skær rødbederne i skiver, læg dem i rengjorte, skoldede, atamonskyllede glas og fyld lagen på. Sæt omgående låg på glassene. Nemt!