Nu er det ved og være suppetid igen og jeg har her til aften lagt ud med denne spicy, solgule sag. Du får de nøjagtige mål her, men kan selvsagt prøve dig frem.
Nok til 6 personer.
550 g hvidkål
237 g knoldselleri
357 g gulerod
115 g løg
22 g hvidløg
150 g jordskokker
14 g chili, rød, frisk
330 g kartofler
1300 g vand
saft og skal af 2 appelsiner
Rens og snit alle grøntsagerne i mindre stykker. Hæld dem i en stor gryde og tilsæt 1 til 1 1/2 liter vand samt lidt salt og peber. Du kan også tilføje en grøntsags-bouillonterning, hvis du synes, men det er egentlig ikke nødvendigt.
Kog det godt igennem indtil fuldstændig mørt og blend det lidt af gangen. Hæld i en ny gryde efterhånden.
Riv appelsinskal af 2 appelsiner i suppen og pres derefter saften fra dem begge i. Smag til og server, måske toppet op med et godt drys frisk persille. Jeg havde kun en smule tilbage i potten, men lidt har også ret!
Det smager fantastisk, hvis jeg må være så fri